joi, 15 mai 2014

Să ne cunoaștem!

Aceasta e povestea unei grase. Da, știu, nu sunt singura și nu sunt cu nimic mai specială față de celelalte încât să-mi fac un blog, dar simt nevoie să-mi împart gândurile și trăirile undeva și poate, prin mine, altcineva își găsește liniștea, știind că nu e singura care trece prin niște experiențe oribile.
Povestea mea de supraponderală, obeză, grasă etc începe de la 12 ani după cel mai tragic eveniment din viața mea. De atunci, fără suportul nimănui, am tot continuat să mănânc ce nu trebuie și uite așa am ajuns la 23 de ani cu 123 de kg. Uneori îmi vine să râd, dar de cele mai multe plâng, plâng cu orele în șir pentru că nu e ușor să fii gras în niciun loc, în niciun anotimp, în niciun an.
Nu cred că are rost să vorbesc de toate experiențele umilitoare prin care am trecut până la vârsta asta, de toate miștourile, de toate râsetele, de toate arătările cu degetul, de glume proaste gen hai să-i punem grasei gumă în păr, hai s-o udăm, hai s-o tragem de păr și lista poate continua, lucrurile de genul le știți și voi prea bine, cele care sunteți ca mine.
Cel mai dureros lucru e atunci când tu placi pe cineva sau vrei să te împrietenești cu cineva și ești respins total fără să schimbe două vorbe cu tine, doar pentru că ție îți atârnă burta peste blugi și deh, e clar că nu ești demn de vorbă în cazul ăsta. Am avut iubiți până acum, nu sufăr de asta, dar nu am iubit niciodată și nu pot spune că m-am simțit vreodată împlinită într-o relație, poate tocmai fiindcă nici eu nu mă simt confortabil cu mine.
Acum sunt la 20 de minute de plajă și vreau să vă spun că n-am îndrăznit să merg o dată să fac plajă, cu toate că e vremea numai bună pentru asta, dar gândul ăla că ajung acolo, mă dezbrac și toate lumea întoarce capul la mine și începe să râdă mă înspăimântă și mă face să prefer să stau în îngusta și întunecata cameră de cămin.
De pe 2 Mai am început și eu faimoasa dietă Dukan, fiindcă am auzit numai de rezultate spectaculoase de la fete la fel de mari ca mine și am zis că dacă nu încerc să schimb acum ceva, cât sunt într-o țară exotică cu o atmosferă mult mai relaxată ca acasă, n-o mai fac niciodată. Am pornit de la cele multe kilograme pomenite mai sus și sper să înjumătățesc numărul, iar până la ziua mea, care e pe 20 octombrie, sper să ajung la 2 cifre.
Până acum am reușit să mai calc strâmb, dar vreau să vă zic că pentru mine tot e un progres, fiindcă până acum cel mai mult am reușit să țin o dietă maximum 3 zile, deci faptul că acum am 13 zile este un record. Încerc de acum înainte să-l țin cât mai curat, deși sunt convinsă că o să mai am mici scăpări, dar e foarte important să nu renunț, e FOARTE IMPORTANT SĂ NU RENUNȚĂM!!!!
Dacă vă regăsiți în trista poveste a vieții mele, vă invit să pornim împreună pe drumul ăsta spre o viață mai bună. Chiar cred că se poate, că dacă îmi pierd și speranța nu știu ce se va întâmpla....
Până data viitoare vă doresc o seară Dukan și multe kilograme în minus!!

11 comentarii:

  1. Succes in ati atinge telul..sunt sigura daca vei tine corect dieta vei slabi...ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Ana!! Mult succes și ție și să ne auzim cu vești bune.

      Ștergere
  2. Succes..si sigur vei fi fericita la ziua ta..cand sigur vei acapara atentia tuturor din preajma ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea ,trebuie sa te motivezi singura ca sa iti atingi scopul!Umple frigiderul numai cu produse pe care ai voie sa le maninci si nu mai calca stramb! Aceasta dieta este miraculoasa si rezultatele pe masura.Eu m-am motivat cand am avut o invitatie la zumba si colegele mele profesoare la o varsta onorabila se miscau de mama focului iar eu gafaiam de zor nici dupa cinci minute.Intr-o zi am fost la cumparaturi cu o vecina fosta grasa care avea talia 36 si cand am vazut cum se aseaza hainele pe ea m au apucat nervii.Atunci am decis ca trebuie sa fac ceva ca implinisem 71 de kg in conditiile in care toata viata mea am fost o slabanoaga.Am un copil si un barbat pentru care am gatit zilnic ,am gustat mancarea lor dupa care am scuipat in chiuveta.nimic nu ma oprit sa ajung la 55 de kg.Am aruncat hainele de grasa si acum daca acumulez putin nu am in ce sa ma imbrac si trebuie sa fac atentie.lupta cu kg este grea dar nu imposibila.daca ai vointa ai sa reusesti.succes si continua ca nimic nu se compara cu senzatia de bine in pielea ta.(vecina mea a slabit cu acest regim 65 de kg in 2 ani si are 50 de ani deci se poate.)curaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți admir ambiția și mulțumesc pentru sfaturi! Mult succes în a te menține o slăbuță. În curând va fi un blog al slăbuțelor.

      Ștergere
  4. draga mea ,am trecut prin experiente asemanatoare,insa mare mica eram grasuta dar nu exagerat,la 20 m-am ingrasat f rau in 1 an,poveste lunga de la stres si oboseala si ma auzeam mereu zicand e lasa de maine ,,,,,de luni....de la 1 ian si tot asa,tineam fel de fel de diete pana.....ziceam iar e lasa ca o prajitura nu e foc si iar ma faceam de 120,si tot asa....dieta dukan am mai tinut-o acum un an,cu rezultate...........superbe cand m-am vazut la 80 zic iar e lasa una lasa alta si iara am pus pentru ca nu am tinut asa cum trebuie,acum am o vointa de fier cand vad rochiile ca incep sa se aseze,cand vad ca ....se mai intoarce cate un cap dupa mine....si tot asa.sunt f hotarata,mai ales cand vezi rezultatele spectaculoase.am sa mai pun pe facebook o data poza de la 100 la 80 sa vezi diferenta care m-a motivat si pe mine,fa o poza si pune-o deoparte ,la 1 luna fa mereu sa vezi diferentele cat sunt de mari si cat poti fi de mandra -n sinea ta !traim intr-o lume in care aspectul conteaza mult mai mult decat ar trebui asta e ne conformam se poate .daca eu care sunt pofticioasa pofticiosilor am putut sigur si tu poti !!!nu lasa sa ti se spuna si tie cum mi se spunea si inca mi se mai spune e lasa asa,macar sa fii sanatoasa EI BINE NU grasimea nu este sanatoasa klar!!!!nu ajuta la nimic .incearca sa diversifici cat mai mult altfel te plictisesti,eu fac multe prajiturici si zic mereu ete asa sa sa tot tii dieta.multa ambitie si rabdare iti doresc draga mea!!!SUCCES

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte greu să te și menți, că după ce te vezi slab, zici că nu e o crimă dacă mai guști una alta și de fapt ajungi să uiți munca pe care ai depus-o și scopul tău și te faci iar uriașă. Eu îți admir determinarea și sper din tot sufletul că vei ajunge la greutatea pe care ți-o dorești. Sper că voi reuși și eu!

      Ștergere
    2. girl! ai gresit ceva in ultima parte, corect este: "STIU ca voi reusi si eu!" ;)

      Ștergere
    3. ȘTIU că voi reuși și eu!!!!!

      Ștergere
    4. That's my girl! :* :)

      Ștergere